logo

02_Leeg

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 st. ossenhaas
150 gr gemengde sla
200 gr sperziebonen
200 gr cherrytomaten
100 gr taugé
1 rode ui
150 ml kokosmelk
1 teentje knoflook
2 el oestersaus
2 el ketjap Manis
2 tl sambal
Handje gehakte cashewnoten
Klontje roomboter
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen kort in kokend water met zout. Spoel ze af met koud water en zet apart.

Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Houd je van veel vlees, gebruik dan 4 stuks ossenhaas. Ik vind 3 wel voldoende voor 4 personen. Snijd de ossenhaas in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een wok. Voeg de ossenhaas toe en bak het rondom aan. Bak het niet te lang want dan wordt het vlees te gaar. Haal de ossenhaas puntjes uit de pan en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Hak het teentje knoflook fijn. Doe dit samen met de oestersaus, de ketjap en de sambal in dezelfde pan als waarin je de ossenhaas gebakken hebt.

Voeg de geblancheerde sperziebonen en de taugé toe en bak dit kort mee.

Voeg de kokosmelk toe en verwarm het nog even kort. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Ik vond het zelf niet nodig, maar proef vooral even.

Zet de pan uit en voeg de ossenhaas puntjes toe en meng nog even kort, zodat ook de ossenhaas rondom bedekt is met de saus.

Verdeel de gemende sla over 4 borden. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de sla.

Verdeel de biefstuk bali over de salade.

Garneer de salade met wat gehakte cashewnoten en serveer meteen.

Comments are closed.